1 Yaş Eğitici Oyuncak Tavsiyeleri

1 Yaş Eğitici Oyuncak Tavsiyeleri
Bebeklerde 1 yaş önemli bir gelişim evresidir. Bu evre 1 yaş eğitici oyuncak tavsiyeleri sayesinde bilinçli ve daha doğru şekilde tamamlanır.

1 yaş bebeklere uygun şekilde üretilmiş eğitici oyuncakların satın alınması bebeklerin hem eğlenmelerine hem de öğrenmelerine yardımcı olur. Tercih edilen oyuncaklar bebeklerin fiziksel gelişme, problem çözme, dil gelişimi, odaklanma ve taklit etme becerilerinin gelişmesi yardımcı olur.

1 yaş için hazırlanmış eğitici oyuncaklarla oynayan bebekler keyifli zaman geçirme imkanı elde ederler. Bu oyuncaklar aynı zamanda bebeklerin sosyalleşmesine olumlu katkı sağlar. Hayal güçleri artar ve kendilerini daha iyi ifade etmeye başlarlar. Bebeğinizin gelişiminin doğru şekilde tamamlamasını istiyorsanız 1 yaş için uygun olan eğitici oyuncakları kullanmalısınız.

1 Yaş Bebek Oyuncakları Hangi Özelliklerde Olmalı?

Bebekler için üretilmiş olan çok fazla oyuncak çeşidi vardır. Bu oyuncaklar farklı özelliklere sahiptir ve bu özellikleri sayesinde seçimi kolaylaştırırlar.1 yaş bebek oyuncaklarının sahip olması gereken özellikler şunlardır;

Güvenli olmalı:

Tercih edilen oyuncakların bebeklere zarar vermeyecek özelliklere sahip olması gerekir. Sivri uçlar, kesici uçlar ve küçük parçalara sahip olmamaları gerekir. Kesici ve sivri uçlar bebekleri yaralarken küçük parçaları bebeklerin yutmalarına neden olur.

Kolay temizlenmeli:

Oyuncakları bebekler yerlere attıkları için kirlenmeleri kaçınılmazdır. Bu nedenle tercih edilen oyuncakların kolay temizlenebilme özelliğine sahip olması gerekir. Böylelikle bebeklerin zararlı mikrop ve bakterilerden korunması mümkün olur.

Kimyasal madde içermemeli:

Eğitici oyuncakların bebeklerin sağlığına zarar vermemesi gerekir. Bu nedenle oyuncakların kimyasal madde barındırmamasına özen gösterilmelidir. Ahşap oyuncaklar kimyasal maddeden sakınmak isteyen ebeveynler için uygun tercihtir.

Kolay tutulmalı:

Bebeklerin kas gelişimine katkı sağlaması için oyuncakların kolay tutulma özelliğine sahip olması gerekir. Ayrıca bebeklerin tutunabilecekleri özelliklere sahip olmaları yürümeleri için de olumlu etki sağlar.

İlgi çekmeli:

Oyuncakların bebekler tarafından ilgi çekecek özelliklerde olması gerekir. Renkleri, ışıkları, müzikleri veya diğer aksesuarlarıyla bebekleri oynamaya teşvik etmelidirler. Böylelikle oynayarak öğrenmeleri mümkün olur.

Tüy içermemeli:

1 yaş bebekler için alınacak oyuncaklar tüy içermemelidir. Tüyleri bebeklerin yutma ihtimali olduğu için zararlıdır. Ayrıca tüylerin alerji yapma etkisi olduğundan bebeklerin sağlıklarını tehlikeye atmaları mümkündür.

Bunları dışında oyuncakların çocukları konuşturma, emekletme, zeka ve hafızalarını geliştirme yönünde olumlu etkileyecek özelliklere sahip olmaları gerekir. Bunlara ek olarak seçilecek oyuncakların etiketlerinde 1 yaş grubu için uygun olduğunu belirten ibare olmasına dikkat edilmelidir.

1 Yaş Bebeklerin Oyuncaklarla Oynamasındaki Faydalar Nelerdir?

Bir yaşına ulaşan bebeklerin oyuncaklarla oynaması gelişimlerine olumlu yönde fayda sağlar. Oyuncaklarla oynamanın gelişime fayda sağlaması için oyuncak seçiminin dikkatli ve çocukların yaşına uygun olarak yapılması gerekir.

1 yaş bebekler için tercih edilen oyuncaklar bebeklerin konuşma, dil ve hareket becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Yürüme arkadaşı gibi oyuncakların sayesinde bebeklerin yürümeye başlamaları daha hızlı olur. Oyuncaklar sayesinde bebeklerin hayal güçleri gelişir ve hayali oyunlar oynamaya başlarlar. Duyu organlarını aktif şekilde kullanmaya başlarlar. Eşleştirme veya blok oyuncakları sayesinde bebeklerin el-göz koordinasyonları gelişir. Ayrıca oyuncakları doğru yerleştirmeleriyle kendilerine duydukları özgüvenleri artar.

Oyuncaklar bebeklere hareket imkanı verdiğinden kol ve bacak kaslarının gelişmesini sağlar. Böylelikle hareketsizlik kaynaklı sorunlar yaşamaktan kurtulurlar. Konuşan oyuncaklar sayesinde bebekler hayvanları, araçları, sebze ve meyveleri tanımaya başlarlar.

1 Yaş Oyuncak Önerileri

Bebeklerin gelişimi için fayda sağlayacak oyuncakları bulmak anne ve babaları zorlar. Çünkü her geçen gün yeni oyuncaklar üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. 1 yaşındaki bebeğiniz için hangi oyuncağı alacağınıza karar veremiyorsanız sizlere sunduğumuz önerileri değerlendirmelisiniz;

  1. Hayvan figürlü oyuncaklar:

Hayvan figürlü oyuncaklar 1 yaş grubu çocuklar için en uygun oyuncaklardır. Kedi, köpek, kuş veya diğer hayvanlara ait figürler sayesinde bebekler hayvanları tanımaya başlarlar. Bunun için figürdeki hayvanların seslerini çıkarmak ve hayvanların sahip olduğu özelliklerden bahsetmek gerekir. Böylelikle bebekler hayvanın resmini gördüğünde seslerini çıkarmaya başlarlar. Ayrıca bu oyuncaklar sayesinde bebeklere erken yaşta hayvan sevgisi öğretilmiş olur.

  1. Işıklı ve müzikli oyuncaklar:

1 yaşına gelen çocuklarda görsel ve işitsel gelişim başlar. Bu gelişim için ışıklı ve müzikli olarak tasarlanmış oyuncaklar önemli katkı sağlar. Satın alınan oyuncağın müzik çalması veya tuşlarına bastıkça ışıklarının yanması bebeklerin gördüklerine ya da duyduklarına tepki vermesini sağlar. Bu oyuncaklarda bulunan tuşlar sayesinde bebeklerin parmak kasları hareket etmeye ve gelişmeye başlar.

  1. Yapbozlar:

Büyük parçalı ve basit yapılı yapbozlar sayesinde bebeklerin göz ve el koordinasyonları gelişir. Yapboz parçalarını uygun şekilde bulmaya ve yapbozu tamamlamaya başlarlar. Ayrıca yapbozlardaki parçaları doğru şekilde bulmak isteyen bebeklerin zihinleri de çalışacağından zihinsel gelişime katkı sağlanmış olur. İlk aşamada doğru parçaları bulmaları mümkün olmadığından ebeveynlerin bebeklere şans vermesi ve doğru parçayı bulmaya yönlendirmesi gerekir. Böylelikle pes etmemeyi de öğrenmeleri mümkün olur. Buna ek olarak yapboz yapan bebeklerin doğru parçaları buldukları durumlarda tebrik edilmeleri severek bu oyuncakla oynamalarına yardımcı olur.

  1. Renkli toplar:

Renkli toplar 1 yaş eğitici oyuncak tavsiyeleri arasında bulunur. Bu toplar bebeklerin renkleri öğrenmelerini sağlar. Ebeveynler ellerine aldıkları topun rengini anlatarak bebeklerinin öğrenmesini sağlarlar. Ayrıca toplarla tutma, vurma veya atma gibi aktiviteler yapılarak bebeklerin motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak mümkün olur. Topların peşlerinden koşmaları hareket becerilerinin artmasına da olumlu yönde katkı sağlar.

  1. Eşleştirme oyuncakları:

Eşleştirme oyuncakları bebeklerin zeka ve hafıza gelişimi için faydalı oyuncaklardır. Birbirinin aynısı olan parçaların veya aralarında sebep-sonuç ilişkisi olan parçaların eleştirilmesi sayesinde bebekler zihinlerini kullanarak doğruyu öğrenirler. Ayrıca eşleştirme oyuncaklarıyla oynayan bebekler odaklanma sorunu yaşamadan keyifli dakikalar geçirirler.

  1. Konuşan oyuncaklar:

1 yaş konuşma becerilerinin oluştuğu ve gelişmeye başladığı yaş dönemidir. Bu nedenle bebekler için satın alınacak konuşan oyuncaklar onların konuşmalarını kolaylaştırır. Duyduğu kelimeleri tekrar etmeye çalışan bebekler daha hızlı konuşurlar. Konuşmanın desteklenmesi için hayvan veya insan figürlü konuşan oyuncaklar satın alınmalıdır. Bunun dışında tuşlu konuşan oyuncaklar da tercih edilebilir. Bu oyuncaklar tuşlarına basıldığında ses çıkardığı için bebeklerin o sesleri taklit etmeleri mümkün olur.

  1. Ahşap bloklar:

Ahşap malzemeden üretilen bloklar dizme ve sıralama gibi işlemlerin yapılması için kullanılan oyuncaklardır. Birden çok parçadan oluşan bu oyuncaklar sayesinde bebeklerin el becerileri güçlenir. Bloklarla oynayabilmesi için ebeveynlerin bebeklerine blokları dizme veya yerleştirmeyi göstermeleri gerekir. Bu sayede bebekler gördüklerini uygularlar.

  1. Dokun hisset kart ve kitapları:

Dokun hisset kar ve kitapları bebeklerin zeka gelişimine katkı sağlayan ürünlerdir. Bebekler keşfetme aşamasında oldukları için kartlara dokunarak hayvanları, nesneleri, sebzeleri ve diğer eşyaları kavrarlar. Böylelikle hafızalarına yerleştirdikleri bilgiler sayesinde kartta gördükleri hayvan, sebze veya nesneyi gördüklerinde onları tanırlar. Kartlarda bulunan resimlerin bebeklere anlatılması sayesinde kelimeleri de öğrenmeye başlamaları mümkün olur.

  1. Yürüme arkadaşları:

1 yaş yürümeye başlanan bir evredir. Bu nedenle satın alınacak yürüme arkadaşı bebeğin daha kolay yürümeye başlamasına yardımcı olur. Bu oyuncaklar sayesinde bebeklerin yürümesine ek olarak kaslarının gelişmesi ve motor becerilerinin gelişmesi mümkün olur. Ayrıca bu oyuncaklar bebeklerin dengeli durmalarına yardımcı olur.

  1. Peluş oyuncaklar:

Peluş oyuncaklar 1 yaş grubundaki bebekler için tercih edilebilecek oyuncaklardır. Yumuşak yapıları sayesinde rahatlıkla oynanabilen bu oyuncaklar aynı zamanda bebeklere uyku arkadaşı olarak da kullanılırlar. Bu oyuncaklar genellikle hayvan figüründe oldukları için bebeklerin hayvanları tanımasına ve onlara sevgi duymalarına da yardımcı olur.

1 Yaş Bebek İçin Oyuncak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelişimi kolaylaştırmak için oyuncak seçiminin doğru şekilde yapılması gerekir. Oyuncak seçimi yapılırken çocuğun yaşı ve cinsiyeti dikkate alınarak en uygun oyuncağın seçilmesi sağlanmalıdır. 1 yaş grubu için oyuncak seçimi ekstra dikkat isteyen bir yaş grubudur. Yanlış oyuncak tercihi istenmeyen sonuçlara neden olur.

Bu nedenle 1 yaş bebekler için oyuncak alırken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bunlar;

  • Oyuncağın 1 yaş grubuna uygun olup olmadığı incelenmelidir. Bunun için satın alınacak yapboz, dokun hisset kartı ve renkli topların etiketleri incelenmelidir.
  • Oyuncağın küçük parça içerip içermediğine bakılmalıdır. Örneğin araba türü oyuncak satın alınacaksa küçük tekerlerinin olmamasına veya bu tekerlerinin çıkacak durumda olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Zararlı kimyasalları içermediğinden emin olunmalıdır. 1 yaşındaki bebekler oyuncakları ağızlarına soktukları için zarar görmeleri dikkat sayesinde önlenmiş olur. Bunun için seçilen ürünün üretim standartları ve içerikleri dikkatle okunmalıdır.
  • Dikkat çekecek oyuncaklar tercih edilmelidir. Bu sayede bebeklerin ilgisi oyuncağa çekilecek ve oynamak isteyecektir. Örneğin müzikli araçlar, müzikli hayvanlar veya renkli oyuncaklar tercih edilmelidir.
  • Kırılmayan ve sağlam oyuncaklar tercih edilmelidir. Böylelikle çocukların zarar görmelerinin önüne geçilmiş olur.

Bu detayları barındıran 1 yaş bebek oyuncakları arıyorsanız 1 yaş eğitici oyuncak tavsiyeleri dikkate almalısınız. Böylelikle bebeğinizi mutlu edecek ve eğitecek oyuncakları kolayca bulup siparişinizi verirsiniz. Bebeğiniz için en uygun oyuncağı bulamadıysanız yazımızı okumadan geçmeyin.

 

Kalitenin Adresi https://www.kaptanoyuncak.com/

Etiketler: oyuncak, eğitici, tavsiye, 1 yaş, oyuncak tavsiyesi, bebek, bebekler için, bebekler için tavsiye, oyuncak önerisi
Kasım 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
5
gün
0
saat
0
dakika
0
saniye
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.